Delice MYO’dan Tarımsal Üretim Alanlarına Teknik Gezi

Delice Meslek Yüksekokulu (MYO) öğretim elemanları ve öğrencileri, tarım sektörüne yönelik eğitim faaliyetleri kapsamında bir teknik gezi düzenledi. Gezi çerçevesinde havuç, mor lahana, karnabahar ve brokoli ekili alanlar ziyaret edildi. Tarımsal üretimin yerinde incelendiği gezide, bitkilerin yetiştiriciliği hakkında bilgi almak amacıyla bölgedeki uzman yetiştiricilerle bir araya gelindi.

Yetiştirici Muhsin Parlak ve Üçler Bayik, katılımcılara bu bitkilerin üretim aşamaları, ekim teknikleri ve ürünlerin verimliliğini artırmaya yönelik uygulamalar hakkında genel bilgi verdi. Ayrıca, gübreleme yöntemleri ve zararlılarla mücadele konusunda da detaylı bilgiler paylaşıldı.

Teknik gezi, öğrencilere tarımsal üretim süreçlerini yakından gözlemleme ve alanda pratik bilgiler edinme imkanı sundu.